Skip to content Skip to footer

Nuo 2020 m. balandžio 29 d. atnaujinama dalis Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos paslaugų, kurios bus teikiamos tik bekontakčiu būdu (vengiant tiesioginio socialinio kontakto). Toks būdas pasirinktas siekiant įgyvendinti Lietuvos Respublikos Vyriausybės rekomendacijas karantino ir išėjimo iš karantino sąlygų laikotarpiu, siekiant maksimaliai užtikrinti bibliotekos padalinių darbuotojų ir vartotojų sveikatos apsaugą bei atsižvelgiant į išliekančią COVID-19 ligos plitimo grėsmę.

Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka atnaujina tik knygų išdavimą be prieigos prie atvirųjų fondų (trečiadieniais ir ketvirtadieniais, o Kuršėnų mieste dar ir antradieniais). Mokymai, edukacijos ir kiti renginiai bibliotekoje nevykdomi, skaityklų ir interneto paslaugos lankytojams laikinai neprieinamos.

LEIDINIŲ UŽSAKYMAS (ne daugiau kaip 10 vnt.) karantino metu vyksta tik nuotoliniu būdu:

  • Elektroniniame LIBIS kataloge https://srsvb.lt/elektroninis-katalogas/
  • Kuršėnų mieste: Vytauto Vitkausko bibliotekos el. paštu kursenubiblioteka@gmail.com, tel. 58 13 60, Vaikų literatūros skyriaus el. paštu kvaikubiblioteka@gmail.com, tel. 58 23 33.
  • Padaliniuose: bibliotekos el. paštu, telefonu ir kitomis telekomunikacijos priemonėmis (šiuos kontaktus rasite adresu: https://srsvb.lt/bibliotekos/).

IŠDAVIMAS

       Užsakyti leidiniai bus išduodami maišeliuose, padedami ant stalo ar kėdės, lauke prie bibliotekos durų ar I aukšto vestibiulyje tik iš anksto su bibliotekininku suderintu laiku. Grąžinamas knygas vartotojų prašoma sudėti į tą patį maišelį, tačiau išlieka rekomendacija karantino metu jų negrąžinti – delspinigiai nebus skaičiuojami.

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos knygos grąžinamos tik į grąžinimo įrenginį, esantį prie įėjimo į biblioteką.

SAUGUMO PRIEMONĖS

  • Vykstant į biblioteką atsiimti užsakytų leidinių, būtina laikytis visų saugos reikalavimų.
  • Rekomenduojame atvykti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus tuos atvejus, kai tai vienos šeimos nariai.
  • Į vestibiulių patalpas bus įleidžiami tik veido apsaugos priemones dėvintys lankytojai, papildomai rekomenduojama mūvėti pirštines.

Karantino metu lankytis nerekomenduojama rizikos grupės asmenims (vyresniems nei 60 metų ir sergantiems lėtinėmis ligomis), o asmenims, jaučiantiems bet kokius kvėpavimo takų infekcijos simptomus (pakilusi temperatūra, sloga, kosulys, dusulys, gerklės skausmas, čiaudėjimas ir kt.), draudžiama. 

Būkime pakantūs ir supratingi. Jūs visada čia laukiami!

DOKUMENTŲSKOLINIMO PASLAUGOS TVARKOS TEIKIMO APRAŠAS (PDF, 2,42 MG)

Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

 

Komentaras