Skip to content Skip to footer

2017-01-24 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: Margaspalviai kiaušiniai iš viso pasaulio

Margaspalviai kiaušiniai 27
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Margaspalviai kiaušiniai iš viso pasaulio“

 

 

Dalia Danilaitienė iš Bubių kolekcionuoja kiaušinius, pagamintus iš įvairiausių medžiagų: ak­mens, stiklo, medžio, plastiko, porceliano. Jų dažniausiai parsiveža iš įvairių kelionių po Lie­tuvą ir pasaulį arba juos, žinodami pomėgį, dovanoja bičiuliai, pažįstami, šeimos nariai.

 

 

2017-03-09 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Ypatingas istorijas menanti…“ laivų modelių paroda

DSC_0703
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Ypatingas istorijas menanti…“ laivų modelių paroda

 

 

 

„Svarbiausia – turėti noro, fantazijos ir tiesiog būti pakerėtam jūros vėjo“, – taip apie laivų modelių kūrybą kalba Bubiuose gyvenantis Vykintas Kaziūnas. Darbų autorius visą savo gyvenimą atsidavė hobiui — laivų modeliavimui.

 

 

2017-04-06 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: Algirdo Liorento varpų kolekcija

Varpai 1
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Algirdo Liorento varpų kolekcija“

 

 

Kuršėniškis Algirdas Liorentas kalvis-kolekcionierius. O kolekcionuoja įvairiausius dalykus: varpus, kurių turi net 243, spynas, raktus, statulėles, čiaupus, o taip pat ir Kuršėnų miesto originalias prieškarines nuotraukas. Ypatingą dėmesį skiria varpams, šioje srityje jis Lietuvos lygio ekspertas. Tyrinėjant varpus, gali atrodyti, jog jie labai panašūs, niekuo neišsiskiriantys, tačiau pažiūrėjus atidžiau tampa aišku, kad kiekviena detalė, taškelis, brūkšnelis yra tam tikras simbolis ir turi savo prasmę, kurią galima pasižiūrėti tam skirtoje simbolių knygoje.

 

 

 

2017-05-03 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: Senieji Kuršėnai fotografijose ir atvirukuose iš Petro Kaminsko kolekcijos fondų

Sporto šventė Kuršėnuose. 1936 m. rugpjūčio 23 d.
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Senieji Kuršėnai fotografijose ir atvirukuose iš Petro Kaminsko kolekcijos fondų“

Pristatome senųjų Kuršėnų fotografijų ir atvirukų kolekciją iš Petro Kaminsko rinkinio. Šis žymus kolekcininkas (g. 1943) jau per 40 metų kaupia senąją ikonografiją, varpus, laikrodžius, o pastaruoju metu ir Šiaulių faleristiką (metalinius ženkliukus), bet labiausiai domisi Lietuvos, o ypač Šiaulių miesto ir krašto fotografijų ir atvirukų paveldu.

Šioje Kuršėnų senųjų fotografijų ir atvirukų parodoje pateikiama per 50 šio miesto ir jo žymių asmenų fotovaizdų, užfiksuotų iki 1940 metų.

 

 

2017-05-09 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Himnas varlėms…“

Varlių kolekcija 9
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Himnas varlėms…“

 

Vieniems patinka rinkti pašto ženklus, kitiems – rašiklius, o Ritos Gaidamavičiūtės namus Gruzdžiuose puošia išskirtinė per 300 varlių siekianti kolekcija. Lentynoje išsirikiavusios įvairaus dydžio, spalvų varlės, atkeliavusios iš įvairiausių pasaulio šalių… Kokių tik nėra: didelės, mažos, pliušinės, rankų darbo, stiklinės, metalinės, keramikinės… Nuo jų dvelkia tikra pavasariška žaluma ir gera nuotaika, šios varlytės – tarsi pirmieji taip išsiilgto pavasario ir šilumos pranašai…

 

 

2017-06-02 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Spalvotas knygų skirtukų pasaulis“

Knygų skirtukai Kolekcija 6
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „Spalvotas knygų skirtukų pasaulis“

Susipažinkite su Reginos Žemeckienės knygų skirtukų kolekcija. Regina ypatingai susijusi su knygų pasauliu, o knygų skirtukai neatsiejama skaitymo proceso dalis, kuri padeda šiek tiek atsikvėpti, sustoti, o kitą kartą grįžus prie knygos tęsti nenutrūkstamai įtraukiančią ir malonią skaitymo kelionę…

Kolekcijos savininkė Regina Žemeckienė nuo 1989 metų dirba Stasio Šalkauskio gimnazijos bibliotekoje ir vokiečių kalbos mokytoja.  Šiuo metu gimnazijos bibliotekos-informacinio centro vedėja.

Skirtukais R. Žemeckienė susidomėjo 1999 m., kai viena mokinė, penktokė, jai padovanojo savo pieštą skirtuką knygai „Musmirė“.

 

2017-08-30 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „O jau tas katinų grožis…“

Kolekcija "Katinai" 33
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „O jau tas katinų grožis…“

 

Šį kartą kviečiame pasimėgauti nuostabia katinų kolekcija, kurią surinko Gruzdžių vaikų socializacijos centro auklėtoja Ritos Gaidamavičiūtė. Šioje virtualioje parodoje galite pasigrožėti – keramikiniais-juvelyriniais dirbiniais, skulptūromis, žaislais ir kitais įdomiais daiktais, susijusiais su katėmis.

 

 

 

2017-11-28 KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „2017-ieji ugninio gaidžio metai“

Ugningasis gaidys 3
KOLEKCIJOS MŪSŲ RAJONE: „2017-ieji ugninio gaidžio metai“

2017-ųjų metų virtualių parodų ciklą „Kolekcijos mūsų rajone“ baigėme praėjusių metų pripažintu simboliu – gaidžiu. Gaidys išsiskiria iš kitų gyvūnų aštriu balsu, ryškiomis plunksnomis, gracingumu ir pomėgiu būti dėmesio centre. Pasigrožėkime šiuo nuostabiu paukščiu — tai dar viena Ritos Gaidamavičiūtės renkama, iš įvairių medžiagų sukurtų dekoratyvinių dirbinių, kolekcija.

Komentaras